Rebarborová bublanina
Dneska tu pro vás mám něco z jiného soudku - a to konkrétně recept na bublaninu z rebarbory. Právě reveň (jiný název pro rebarboru) má momentálně tu nejlepší kondici, tak pojďme na to. :)
Suroviny (do kulaté formy o průměru cca 30 cm):
- 300 gramů rebarbory
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
Postup:
Rebarboru si nejdřív pořádně oloupeme nožem či škrabkou na brambory a odřízneme oschlé konce řapíků. Rebarboru potom nakrajíme na dvoucentimetrové špalíky a pokud nemáte rádi kyselé, zasypte ji trochou cukru a nechte v misce odležet.
Pak si vezměte větší mísu a smíchejte zbývající suroviny, až budou připomínat těsto. To potom nalijte do vymazané formy a na něj ještě nasypte pokrájenou reveň.
Do předem vyhřáté trouby na 220 °C vložte formu a pečte dozlatova (přibližně 40 minut).
Po vychladnutí můžete bublaninu ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť. :)
Suroviny (do kulaté formy o průměru cca 30 cm):
- 300 gramů rebarbory
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
Postup:
Rebarboru si nejdřív pořádně oloupeme nožem či škrabkou na brambory a odřízneme oschlé konce řapíků. Rebarboru potom nakrajíme na dvoucentimetrové špalíky a pokud nemáte rádi kyselé, zasypte ji trochou cukru a nechte v misce odležet.
Pak si vezměte větší mísu a smíchejte zbývající suroviny, až budou připomínat těsto. To potom nalijte do vymazané formy a na něj ještě nasypte pokrájenou reveň.
Do předem vyhřáté trouby na 220 °C vložte formu a pečte dozlatova (přibližně 40 minut).
Po vychladnutí můžete bublaninu ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat